Hasznos tanácsok, tippek utazáshoz

Hasznos tanácsok, tippek utazáshoz

Ha igazán egzotikusra vágyunk

Az Afrikától nyugatra elhelyezkedõ Zöld-foki Köztársaság kicsiny szigetcsoportja izgalmas és egyedi nyaralási úti cél lehet. Nem csak viszonylagos érintetlensége, hanem a kedvezõ árak is egyre több turistát vonzzanak a szigetekre.
Olvass tovább…


Hogyan vigyázzunk a kicsire nyaraláskor?

Nem kell azért egész nyáron otthon ücsörögnünk, mert a gyerek még túl pici a nyaraláshoz. Csupán néhány elõvigyázatossági szabályt kell betartanunk, és mindenki számára élvezetes lesz a szabadidõ eltöltése.
Olvass tovább…


Mi kerüljön az úti patikába?

Egészségünk védelme érdekében érdemes összeállítanunk egy kisebb úti patikát a nyaralásra, ugyanis mindig adódhatnak kisebb kellemetlenségek, amelyeket mi magunk is tudunk kezelni. Természetesen nem kell fölöslegesen aggodalmaskodni, ésszerûen és praktikusan csomagoljunk!
Olvass tovább…


Utazás elõtt kössünk biztosítást!

Akár szervezett, csoportos útra készülünk, akár a családdal vagy a barátokkal szervezzük a nyaralást, mindenképpen gondoljunk a számunkra megfelelõ utasbiztosítás megkötésére. Már egy olcsónak számító alapcsomaggal biztosítva van a poggyász, valamint a balesetbiztosítás, és a felmerülõ orvosi költségek is megoldottak.
Olvass tovább…


Menjünk biztosra!

Egész évben a jól megérdemelt szabadságról álmodozunk, esetleg már azt is tudjuk, hogy hol szeretnénk nyaralni. Ha külföldre készülünk, akkor válik igazán fontossá az utasbiztosítás, hogy igazán gondtalan és örömteli legyen a pihenés.
Olvass tovább…


Apró tippek túrázóknak

Ha a nyaralás alatt egy nagyobb túrázást is tervbe vettünk, akkor nem árt, ha fontolóra veszünk pár hasznos tanácsot, így bármilyen nomád körülmények közé is keveredünk, biztosan feltaláljuk magunkat.
Olvass tovább…


Egzotikus veszélyek

Lehet, hogy már régóta tervezgetünk egy egzotikus utazást, és végre adottak a körülmények is a nagy kalandhoz. Azonban mielõtt útnak indulnánk, tisztában kell lennünk a ránk váró veszélyekkel, és nem árt, ha felkészülünk a különféle trópusi betegségekre.
Olvass tovább…


Hogyan tervezzünk tökéletes nyaralást?

Közeledik a nyár, s ezzel együtt a nyaralások tervezgetése, megszervezése is. Ha már eldöntöttük, hol töltsük el szabadságunkat, és már böngészünk a neten, vagy prospektusokat gyûjtünk, érdemes körültekintõen átnézni a különféle szállásajánlatokat.
Olvass tovább…


Mi kerüljön a tisztasági csomagba?

Ha hosszabb vakációra készülünk és sok csomagot kell magunkkal vinnünk, akkor érdemes alaposan átgondolni, hogy mit vigyünk magunkkal és hogyan oldjuk meg a gazdaságos pakolást. A túl sok tisztálkodási szer sok helyet foglalhat, de szerencsére a kisebb kiszerelésûekkel megoldható a probléma.
Olvass tovább…


Tippek utazás elõtt

Mielõtt elindulnánk nyaralni, mindig ellenõrizzük, hogy mindent elintéztünk-e. Nem túlzás azt állítani, hogy legalább a tervezett indulás elõtt egy hónappal már gondolkodjunk el azon, hogy milyen ügyek várnak elintézésre, milyen papírokat kell még beszereznünk, oltás esetén pedig még több idõre lehet szükségünk.
Olvass tovább…


Alaposan átvilágítva

Amikor repülõre ülünk, többek között egy testszkenneres vizsgálaton kell átesnünk. Nem kell azonban mindjárt a legrosszabbra gondolnunk, az eszköz használata nem veszélyes, mert az általa kibocsátott sugárzás meglehetõsen minimálisnak mondható.
Olvass tovább…


Tervezzük meg elõre a szabadságot

A nyaralás megtervezésénél elõször mindig mérjük fel igényeinket, döntsük el, hogy mit is várunk az utazástól. Az aktív pihenés hívei vagyunk, vagy naphosszat csak a vízparton süttetnénk magunkat? Itthon maradnánk, vagy inkább külföldre utaznánk? Ha úgy könnyebb, írjunk listát elképzeléseinkrõl.
Olvass tovább…


Tengerparti vakáció

Mire figyeljünk oda feltétlenül, ha tengerparton nyaralunk? Számos veszélyforrásra kell felkészülnünk, kezdve a sziklás területekkel egészen a perzselõen sütõ napig. Persze azért nem kell aggodalmaskodnunk, pár tanács betartásával biztosan emlékezetes lesz a nyaralás.
Olvass tovább…


Teljes biztonságban

Hogyan készülhetünk fel körültekintõen a nyaralásra? Nem elég, hogy meg kell szerveznünk, de még arra is kell gondolnunk, hogy milyen óvintézkedéseket kell elvégeznünk otthonunk védelme érdekében.
Olvass tovább…


Ha távoli országba utazunk

Mire figyeljünk, ha valamilyen egzotikus vagy távoli országba készülünk, és attól félünk, hogy megbetegszünk a szokatlan körülmények miatt? Néhány egyszerû praktika betartásával védettek leszünk a fertõzések ellen, de mindenekelõtt derítsük ki, hogy kell-e valamilyen oltás az adott országba.
Olvass tovább…


Következő oldal »